Предимствата на Radiesse®

Често задавани
въпроси

Radiesse® е дермален филър, който временно добавя обем за подпомагане при изглаждането на дълбоки бръчки и гънки като линиите в назолабиалната зона (простираща се от страничните части на носа до ъглите на устните).

Radiesse® е направен от миниатюрни микросфери от калций, поставени във вид на суспензия във воден гел. Калциевите микросфери наподобяват минералите, които присъстват естествено в тялото, затова не е необходимо изследване за алергия към тях. С времето тялото абсорбира микросферите и гела, като запазва единствено естествения колаген.1
Обърнете внимание, че Radiesse® е противопоказан при пациенти с тежки алергии от предишни прояви на анафилаксия или множество тежки алергии (вижте важната информация за безопасност по-долу).

Щом веднъж бъде инжектиран, Radiesse® запълва кожата за по-гладко изглеждаща повърхност. С времето Radiesse® действа, като стимулира тялото да произвежда колаген по естествен начин.1 В крайна сметка тялото абсорбира продукта и запазва само естествения колаген за по-дълготрайни резултати.2,3

Radiesse® може да бъде инжектиран на следните места *:

  • Мимически бръчки около устата: наричани също назолабиални линии, са линиите, които започват от края на носа и стигат до ъгълчетата на устата.
  • Марионетните линии: линиите, които се спускат от ъгълчетата на устата надолу.
  • Бръчките около ъгълчетата на устата: наричани са още орални комусири. Ако са закривени надолу, могат да ви накарат да изглеждате сякаш се мръщите или сте нещастни.
  • Бръчките около челюстта: зоната около страничните части на брадичката, в която кожата може да увисне поради загуба на обем.
  • Бръчките на брадичката: хоризонтални линии, които се образуват на брадичката и могат да разсеят хората от вашата усмивка.

Radiesse® е одобрен от Американската агенция за храните и лекарствата за корекция на средно дълбоки и дълбоки бръчки и гънки на лицето като назолабиални линии. 

Radiesse® е единственият наличен дермален филър, който е съставен от базирани на калций микросфери. Той доказано стимулира естественото производство на колаген за резултати, които при много пациенти могат да се запазят до година и по-дълго.1-3 В допълнение към това в клинични проучвания с водещи инжектируеми дермални филъри с хиалуронова киселина става ясно, че пациентите на Radiesse® са останали по-доволни от постигнатите резултати в сравнение с пациенти, третирани с други водещи филъри за бръчки.2,4 Освен това често е необходимо 30% по-малко количество Radiesse® за корекция в сравнение с други гелове за инжектиране.4

Radiesse® се инжектира подкожно с кратка процедура, която може да се вмести в обедната почивка. Също така Radiesse® е одобрен от Американската агенция за храните и лекарствата за това, че може да се смесва с лидокаин (анестетик), което означава, че самата процедура предоставя по-голям комфорт. В клинично проучване 90% от пациентите съобщават за значително намаляване на болката при инжектиране с Radiesse® с добавен лидокаин.5

Непосредствено след инжектиране Radiesse® възстановява обема и заглажда всички признаци на стареене. При много пациенти тези естествени резултати могат да се запазят за период до една година или повече.2,3

Radiesse® е одобрен от Американската агенция за храните и лекарствата за корекция на средно дълбоки и дълбоки бръчки и гънки. Говорете с вашия лекар за това какви може да бъдат вашите специфични нужди и да прецените дали Radiesse® е правилният избор за вас.

Вижте важна информация относно безопасността.

Най-често срещаните нежелани реакции включват образуване на синини, зачервяване, подуване, болка, чувствителност и сърбеж. Обикновено тези странични ефекти продължават кратко време и имат слабо проявление. Това не са всички възможни странични ефекти от Radiesse®. Информирайте вашия медицински специалист за страничните ефекти, които ви безпокоят или не отшумяват.

Вижте важна информация относно безопасността.

Radiesse® не трябва да се използва при хора с тежки алергии, изразяващи се в предишни прояви на анафилаксия, наличието на множество тежки алергии или при пациенти, които знаят за своята свръхчувствителност към някоя от съставките.

Безопасността на Radiesse® не е установена при бременни или кърмещи, както и при пациенти под 18-годишна възраст.

Вижте важна информация относно безопасността.

Най-добрият начин да получите индивидуална информация е като насрочите консултация с медицински специалист. Първата стъпка е да потърсите естетичен център и опитен специалист, който работи с Radiesse®.

Както при всички процедури, които включват инжектиране в кожата, и тук съществува риск от инфекция. Не използвайте Radiesse®, ако имате кожна инфекция, докато тя не бъде излекувана.

Микросферите в Radiesse® могат да бъдат видени на рентген или при извършване на компютърна томография. От изключителна важност е да съобщите на вашия медицински специалист, че имате поставен дермален филър Radiesse® в лицето.

Ако преди сте имали херпес, той може да се прояви след поставяне на Radiesse®.
За приблизително 24 часа след процедурата:

  • Избягвайте прекомерното движение или масажирането на третирана зона
  • Не нанасяйте грим
  • Избягвайте прекомерно излагане на слънце и топлина

Това може също да Ви интересува: